Предстои пръскане срещу кърлежи, бълхи и комари през следващата седмица

От 27 април до 3 май на територията на град Русе и всички села от община Русе ще се извърши дезинсекция и дезакаризация по график срещу кърлежи, бълхи и комари по следния график:

-         сряда от 6:30 ч. до 8:30 ч. ще се пръска срещу кърлежи и бълхи в кварталите „Чародейка – Север“, „Цветница“, „Възраждане“ и „Ялта“;

-         сряда от 20 ч. до 23:30 ч. ще пръска срещу комари в град Русе;

-         четвъртък от 6 ч. до 8:30 ч. ще пръска срещу кърлежи и бълхи в град Мартен и селата Сандрово, Хотанца, Николово и Лесопарк „Липник“;

-         петък от 6 ч. до 8:30 ч. ще се пръска срещу кърлежи и бълхи в селата Бъзън, Червена вода, Ново село и Тетово;

-         3 май /вторник/ от 6 ч. до 8:30 ч. ще се пръска срещу кърлежи и бълхи в селата Просена, Долно Абланово, Басарбово, Семерджиево и Ястребово.

При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще се отложат за следващия подходящ ден. При чести валежи пръсканията за комари са неефективни, тъй като препаратът бива отмиван от водата твърде бързо.

Третиранията ще се извършат от специалисти на „Санси” ООД с разрешени за използване биоцидни препарати, в препоръчителната за употреба концентрация. При извършването на всички обработки – от зареждането на препарата, при самата обработка, до приключване на работа, присъстват представители на общинската администрация, които осъществяват контрол по дейността.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов