Днес отбелязваме Световния ден на Земята

Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея.

За първи път инициативата се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г.. Целта е да се обединят хора от цял свят в защита на околната среда.

Световният ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на нашата планета. През 2022 г. темата на кампанията е „Инвестираме в нашата планета“. Тазгодишното издание на Деня на Земята насочва вниманието върху екологичната и социална политика, устойчивото развитие зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата като начин за справяне с проблема. Възстановяването на Земята зависи от всеки един от нас - не само защото ни е грижа за природата, но и защото живеем на нея. Здравата планета не е опция - тя е необходимост за да поддържаме нашите работни места, поминък, здраве, оцеляване и щастие.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден