Русенци лъгали за грабежи и заплахи

Криминалисти от Първо РУ, в хода на работата си по два сигнала за извършени грабежи в Русе, са установили, че заявената от тъжителите информация не отговаря на истината и по различни причини те са подвели органите на реда.  

На 18 април т.г. в районното управление е подадено заявление от русенка на 21 г., че на 16 април е станала жертва на нападение и грабеж от неизвестен за нея извършител. Тя обяснила в полицията, че това се е случило между 22:30 – 23:00 часа, в района на градинката зад бл. ЦЮР – 5, където докато е вървяла е била пресрещната от неизвестен младеж, облечен с тъмни дрехи. Разминавайки се с нея той й хванал чантата и започнал да я дърпа, а тя се развикала, но той успял да я изтръгне от ръцете й, при което тя е паднала по лице, а той е избягал в посока ул. Борисова. В чантата си жената имала сума от 15 лв и мобилен телефон "Самсунг“, като според нея нанесената й щета е за около 1000 лв. В резултат на падането жената е пострадала, като си е счупила два зъба и е получила наранявания по лицето. Сигналът е документиран от полицията и е започнало разследване по образувано досъдебно производство. В хода на работата по случая, разследващите се установили, че подадената информация не отговаря на истината, а младата жена е пострадала на друго място и при други обстоятелства, които е искала да скрие от близките си.

Подобен развой е имал и още един случай от началото на този месец. На 1 април в районното управление е подаден сигнал от 66-годишен мъж от гр. Батак, който е заявил, че зад бензиностанция на бул. Мидия Енос в Русе му е бил извършен грабеж на сумата от 40 лева, след като е бил заплашен с нож от водач на автомобил, с когото се били уговорили да го откара до Пазарджик. В хода на извършените оперативно-издирвателни действия е станало ясно, че заявеното от мъжа не отговаря на истината, няма извършен грабеж и използване на нож, а става въпрос за неуредени взаимоотношения помежду им, относно уговорената услуга за транспортиране.
Новите обстоятелства по двата случая са документирани от разследващите и се докладват по компетентност в прокуратурата за по-нататъшна работа.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов