Полицията с акция срещу производството на наркотици и тяхното разпространение

Крими

21-04-2022, 09:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Задържани са 53-годишен и 44-годишен

Полицейска операция срещу производството на наркотици и тяхното разпространение е проведена вчера от служители на ГДБОП  - МВР и СБОП - Плевен, отдел "Център-Север" под наблюдението на окръжен прокурор при ОП - Плевен.

Действията са стартирали около 15 часа на територията на град Левски. Задържани са 53-годишен и 44-годишен. Проверени са два адреса и в два автомобила „Пежо“ и „Форд Галакси", с ползвател 54-годишния. Намерени и иззети са три мобилни телефона, преносим компютър, 500 грама вещество, реагиращо на метамфетамин, 20 саксии с насаждения - марихуана и механична везна. По време на задържането в него са установени 750 грама марихуана. Назначени са експертизи на иззетите вещества.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност, като са му повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл.354 „а“  от НК. С постановление на прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.  Работата по документиране на престъплението продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов