Златни медали за Гимназията по туризъм в Русе от национално състезание

Националното състезание по професии в категориите „Най-добър млад аниматор“ и „Най-добър млад хотелиер“ се проведе в комплекс „Интернационал“ в курорта Златни пясъци. Организатор на събитието е Министерството на образованието и науката – дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” и отдел „Професионално образование и обучение”.

Състезаваха се ученици от професионалните гимназии и паралелките в СУ от ХІ и ХІІ клас, обучаващи се по професии от професионалните направления „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „Пътувания, туризъм и свободно време”.
ПГ по туризъм – Русе, участва и в двете категории на състезанието.
В категорията „Най-добър млад аниматор” участваха: Анна Канатова, Десислава Йорданова и Цветелина Колева от 12.В клас, Георги Цвятков и Мирослав Маринов от 12.Г клас, с ръководители Таня Иванова и Иван Бонев. Жури в тази категория бяха Бистра Боева, Катя Атанасова, Александър Ангелов и Мартин Мутляшки – представители на браншовите организации.
Учениците от ПГ по туризъм – Русе, представиха два спектакъла в категорията „Детска анимация“ на теми: „Водният свят на малката русалка Ариел“ и „Приказка за лека нощ“.

При оспорвана борба, в която участваха 14 отбора от Република България, отборът на нашите възпитаници заслужено спечели ПЪРВО МЯСТО. Журито беше толкова впечатлено, че отреди и СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за оригиналност и новаторство на аниматорите от гр. Русе.

В категорията „Най-добър млад хотелиер” участва Преслава Петрова от 11.Б клас, с ръководител Радостина Христова. Жури в тази категория бяха Димитрина Иванова, Николета Христова и Ива Пенева – мениджъри на хотели. В състезанието участие взеха 26 ученици.

Преслава Петрова впечатли журито със своите знания и се класира на ВТОРО МЯСТО, като спечели сребърен медал и предложение за работа в „Грифид хотели“.

За поредна година участниците от ПГ по туризъм – Русе, се представят отлично и спечелиха призови места.

Партньори на състезанието са: Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Асоциацията на аниматорите в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Училищното ръководство благодари на Държавен куклен театър-Русе, Драматичен театър „Сава Огнянов“-Русе, Държавна опера–Русе, Клуб по танци „Фламинго-98“-Русе, Парти агенция „Веселяците“-Русе, Детска градина „Детелина“-Русе, Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“-Русе и „ВИКИ“ЕООД за оказаната подкрепа.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен