Митничари заловиха голямо количество дизел, бензин и биодизел

Животът

19-04-2022, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

3 тона горива задържаха на митница Русе

1804 литра горива (дизел, бензин и биодизел) задържаха митническите инспектори от сектор „Оперативен контрол“, отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе.

На 14.04.2022 г. при извършена съвместна проверка митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе откриват в частен имот в гр. Русе общо 101 броя различни по вид и големина пластмасови туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукти. В тухлена постройка митническите служители установяват, че в 36 от тубите се съдържа 453 л жълтеникава течност с мирис на нефтопродукт – бензин. В гаражна постройка инспекторите намират още 46 туби, съдържащи 889 литра зеленикаво–жълта течност с мирис на нефтопродукт- дизелово гориво, а в пристройка на къщата откриват 19 туби от минерална вода, пълни с 216 литра кафеникава течност с мирис на енергиен продукт - биодизел. Всички открити горива са без документи за платен акциз.

При друг случай от 14.04.2022 г. отново при съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе в частен имот са открити 246 литра дизелово гориво в 8 туби с различни вместимости, също без документи за платен акциз.

Горивата са иззети, предстои вземане на проби за експертиза и измерване на точното им количество в съответствие с нормативната процедура. За установените нарушения ще бъдат съставени актове за административно нарушение по чл. 126 от ЗАДС.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен