Отличиха община Варна в национален туристически конкурс

Туризъм

18-04-2022, 16:14

Снимка:

Община Варна / Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Признание заслужи и официалният туристически сайт на общината - visit.varna.bg

Община Варна получи голямата награда на журито на осмото издание на националния конкурс “Read&Travel /Чети И Пътувай/. Отличието бе връчено в рамките на XVII международно туристическо изложение „Културен туризъм“ 2022, което се проведе във Велико Търново. Призът получи Соня Георгиева, директор на дирекция „Туризъм“.

В конкурса Община Варна се представи с концепцията за честването на 100 годишния юбилей от официалното обявяване на Варна за морски курорт. Отразяването на знакови събития от годината на юбилея, множеството  инициативи и културния календар впечатлиха международното жури на конкурса, което определи Варна за голямата награда „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2021г.“ в конкуренция с над 20 номинации от цялата страна, обясни Соня Георгиева.

Община Варна получи още една награда, която е от 2021 г. - в категорията „Най-професионални туристически сайтове“ за официалния туристически сайт на Община Варна visit.varna.bg. Поради ограничителните мерки, наградите от миналата година бяха раздадени на настоящото издание на изложението.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов