Облачно и студено време днес

Днес времето ще бъде облачно. Дъжд, над около 500-600 метра - сняг, ще вали на места в Източна и Южна България, но валежите в повечето райони ще спират и вечерта превалявания ще има главно в Югозападна България. Преди обяд вятърът все още ще е от север-североизток, след обяд ще започне да се ориентира от изток-югоизток и ще отслабне. Ще бъде студено с преобладаващи минимални температури между 0° и 5°, в София - около 1°, максималните ще са между 6° и 11°, в София - около 7°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На места ще има валежи от сняг, по-значителни до обяд в масивите в Югоизточна България. След обяд валежите ще отслабват и спират и вечерта, главно в планините в Югозападна България ще превалява сняг. Ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Условия за значителни количества има до обяд в южните райони. През деня валежите от север ще отслабват, до вечерта и ще спрат. Ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от север-североизток, към вечерта ще започне да се ориентира от изток-югоизток и да отслабва. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде към 4 бала, след обяд ще отслабва.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов