"Том Сойер" с премиера в Русе

Животът

17-04-2022, 11:27

Снимка:

Деница Дончева

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

30 украински деца и родители бяха на безплатен спектакъл в Общинския куклен театър

В петък вечер в салона на Държавния куклен театър в Русе жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на една непреходна и вечна история, завладяваща сърцата на малки и големи. Естествено става дума за приключенията на Том Сойер и Хъкълбери Фин. Историята по романа „Том Сойер” на великия Марк Твен бе разказана с чувство за хумор, песни и сценични светлинни ефекти, спиращи дъха на зрителя със своята зрелищност. Специално поздравление до участниците в премиерното представление бе отправено от името на областния управител Анатоли Станев. „Патилата на Том Сойер и Хъкълбери Фин са любимо четиво на поколения, а премеждията на двамата младежи са своеобразен пример за безкрайността на детското въображение и безграничната смелост, на която са способни две млади момчета“, се казва в написаното от Станев. Той допълва още, че се гордее с дейността на културните институции в региона. „Творческият ви потенциал е неизчерпаем, а талантът на целия екип – неоспорим. Желая дълъг живот на спектакъла и пълни зали, а на всеки един от вас – приключения, както на сцената, така и в живота. Бъдете все така смели като двамата верни приятели и не губете детското в себе си. Продължавайте да дарявате усмивки на малки и големи.“, допълва още областният управител.

Независимо че историята се развива преди близо век и половина, тя продължава да вълнува всеки човек – просто е безкрайно близка до душата и я докосва по един неподправен начин – посредством най-силните емоции – тези на любовта, вечното приятелство, безгрижните моменти… Както актьорите от Държавния куклен театър казват – „всеки иска да има свободен дух“ и допълват „А какво би станало, ако един ден се събудим и осъзнаем, че от онзи хлапак с обелени колене и чорлава коса не е останало нищо? И нима успехите, които сме постигнали си заслужават, пред това да загубим себе си?! Не знаем! Всеки сам решава и заплаща цената на живота си! Дали ще полетим или пълзим, обикновено е наше решение“.

По-долу изброяваме виновниците за реализирането на този спектакъл:

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров 

Сценография: Наталия Гочева

Художници: Таня Пасева и Георги Пасев

Музика: Пламен Мирчев – Мирона @пламен

Звукова среда: Васил Маринов

Мултимедия: Полина Стоянова

Плакат: Полина Стоянова

Трейлър: Венцислав Тодоров

Звук: Илиян Венков

Осветление: Правдомир Топалов

Сценично обслужване: Емил Маринов, Мирослав Стоянов, Нури Акиф

Шивашко ателие: Теодора Бонева

Участват: Кремена Станева, Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Димитър Пишев, Васил Маринов /дебют.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)