Ученически конкурс за есе и видео отново се организира във Варна под патронажа на Емил Радев

Мисия Варна

17-04-2022, 16:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата се провежда вече седем години и е посветена на Деня на Европа (9 май), когато предстои да бъдат обявени и отличените ученици

Под патронажа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в Първа езикова гимназия във Варна се организира конкурс за есе и кратко видео на тема: „Европа – граници и мостове”. Инициативата се провежда вече седем години и е посветена на Деня на Европа (9 май), когато предстои да бъдат обявени и отличените ученици.

Евродепутатът Емил Радев, който е възпитаник на училището, отново ще съдейства за награждаването на победителите в конкурса. За втора поредна година учениците ще могат да участват не само с есе, но и с кратко видео, така че да изразят своите виждания по темата и чрез съвременните аудиовизуални средства.

Събитието е част от инициативите, с които в Първа езикова гимназия насърчават учениците да разширяват познанията си за ЕС и дейността на европейските институции. През 2018 г. училището бе домакин на първата по рода си във Варна симулация на работата на Европейския съвет, в която се включиха 28 младежи от девет гимназии, а през учебната 2019/2020 г. участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов