Русе започва процес на побратимяване със словенския град Руше

Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна представители на ОУ „Янка Глазеря“ от словенския град Руше. Целта на посещението е побратимяване и съвместно сътрудничество на двата града, които носят идентични имена.

„Русе е град с богата културна история, който винаги е готов да да сподели и обмени своя опит и ценности с други градове“, каза кметът Пенчо Милков.

Той изрази своята готовност да започне процес по побратимяване на двата града, като се гледа и към нови общи проекти.

На срещата присъстваха и заместник – кметът Енчо Енчев,  директорът на ОУ „Янка Глазеря“ Ладислав Пепелник, учителите Алияж Юг и Ана Добай, административният ръководител на Лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова и Светлина Колева – мениджър проекти в ЧДГ „Дъга“.

Руше е малък град в Словения на десния бряг на река Драва, западно от Марибор.

Словенската делегация е в Русе на двудневна среща с партньорите си от ЧДГ „Дъга“, с които заедно работят по проект номер: 2021-2-BG01-KA210-SCH-000048544 „Разказване на истории в класната стая“ по програма Еразъм +. Целта на проекта е разказването на истории в детските заведения като метод за справяне с различни проблеми на подрастващите. В неговите рамки ще се проведат обучения на учители и ще се създаде  наръчник за въвеждането на обучения чрез разказване на истории за улесняване на учебния процес в детската градина и началното училище.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)