Отбелязват Световния ден за безопасност и здраве при работа

Животът

14-04-2022, 17:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязваме Световния ден на здравето

КНСБ-Русе и Областната управа в крайдунавския град ще отбележат съвместно Световния ден за безопасност и здраве при работа. Девете институции ще положат цветя пред паметната плоча на сградата на Инспекцията по труда на 28 април. Това бе уточнено на среща между областния управител Анатоли Станев и президента на КНСБ Пламен Димитров. В инициативата ежегодно се включват и представители на Община Русе.

На 28 април всяка година цялата световна общественост изразява почитта и солидарността си към загиналите и пострадалите при трудови злополуки и техните семейства. Статистиката сочи, че всяка година около 2 милиона работници умират поради трудови злополуки или професионални болести. Ежегодно се регистрират по 270 млн. трудови злополуки и 160 млн. професионални заболявания. Същевременно загубите от трудови травми, смъртни случаи и професионални болести възлизат на над 4% от световния брутен вътрешен продукт.

По време на днешната среща, на която участва и областният координатор на КНСБ Боянка Димитрова, бяха дискутирани и други теми, свързани с дейността на организацията. Сред тях бяха компенсациите за бизнеса, мигрантския поток, както и евентуално ново покачване на минималната работна заплата. Припомняме, че от КНСБ наскоро лансираха идеята за минимална работна заплата в размер на 850 – 870 лева през 2023 година.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов