Предстои форум за дуалното обучение в Русе

На 29 април от 10.30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе ще се проведе регионален форум, посветен на дуалното обучение. Той се организира съвместно от Областната администрация и Регионалното управление на образованието. В рамките на близо два часа учители и експерти от региона ще имат възможността да обсъдят предизвикателствата в сферата на професионалното образование, както и да обменят опит по ключови въпроси в областта. Фокусът на конференцията ще бъде най-вече върху механизмите за насърчаване на партньорството между училищата и работодателите.

Предвидено е по време на събитието да се проведе и модно ревю на възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, а във фоайето ще бъде представена тематична изложба от училищата, в които се възпитават ученици в дуална форма.

Форумът се реализира и с подкрепата на Община Русе и неговата цел е да популяризира дуалното обучение сред работодателите, учениците и техните родители. „Воден съм от убеждението, че с общи усилия трябва да мотивираме младите хора да направят добър избор на професия и да им осигурим подходяща среда, в която да развият практически професионални умения, които ще им дадат перспектива да се адаптират успешно към динамичния пазар на труда“, коментира Станев.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен