Установиха мъжете, участвали в побоя на Охлюва

Установени са участниците в спречкването, при което пострада русенец. Както вече Ви информирахме, в Първо РУ бе образувано досъдебно производство за причинени телесни повреди на мъж от Русе. 

На 8 април в 02:06 часа от ЕЕН 112  в Първо РУ е постъпило съобщение, че в УМБАЛ "Канев" в Русе са отишли за оказване на лекарска помощ трима мъже от Русе, заявяващи, че са пострадали при побой. При прегледите в болницата е установено, че на един от тримата мъже, вследствие на сбиването са били причинени по-сериозни телесни наранявания, поради което той е бил настанен за лечение в отделение на медицинското заведение.
Според сигнала, същата нощ около 02:00 часа тримата мъже, на възраст 38, 34 и 24 г. от Русе, са се движили с фирмен лек автомобил "Тойота" и когато преминавали през моста "Охлюва", в посока от бул. "Мидия Енос" към бул. "България", по пътното платно по средата на моста срещу тях са видели да вървят пеш трима непознати млади мъже. Спрели са автомобила и двете групи са си разменили реплики, след което са си разменили и удари.
По случая са започнали работа служители на Първо РУ, образувано е досъдебно производство и е започнало разследване, с оглед престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК.
В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите от Първо РУ са установили и другите трима участници в спречкването – всички са русенци, като двамата са на 18-годишна възраст, а третият на 22 г.
Работата по досъдебното производство продължава под надзора на прокуратурата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов