Задържаха трима шофьори на Дунав мост, предлагали подкуп на полицаи

Трима водачи на товарни автомобили са задържани от полицията през последното денонощие в района на ГКПП – Дунав мост, където екипи от различни подразделения на ОДМВР – Русе денонощно работят по организацията на движението и предотвратяването на инциденти и конфликти, заради интензивния трафик на товарни автомобили, преминаващи през българо-румънската граница. Двама от шофьорите са предложили на униформените подкуп, а третият е влязъл в конфликт с полицаите, след като е нарушил създадения ред и дори си е позволил да блъска един от служителите.

На 11.04.2022 г., около 00.45 ч., служители на Първо РУ при ОДМВР – Русе, осъществяващи организация на пътното движение в гр.Русе, бул.“Тутракан“ към вход за ГКПП „Дунав мост“ са предприели извършване на проверка на товарен автомобил с марка „МАН“, управляван от румънски гражданин на 30 г., който се е опитал да наруши създадената организация на трафика и направо да навлезе в района на контролния пункт.  По време на полицейската проверка, 30-годишният водач подхвърлил в служебния автомобил на полицаите банкнота в евро.  На място е изпратена дежурна оперативна група на МВР, за да документира случая. Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР в ОДМВР – Русе. Започнато е бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл.304А, пр.3 от НК.
Също тази нощ, около 02.10 ч., служители на Първо РУ при ОДМВР – Русе, осъществяващи организация на пътното движение в района на бул.“Тутракан“, вход за ГКПП „Дунав мост“, са предприели извършване на полицейска проверка на неправилно престояващ товарен автомобил с марка „Рено“.  Водачът на превозното средство, впоследствие установен като турски гражданин  на 40 г., отказал да изпълни полицейско разпореждане да премести товарния автомобил, не искал да си предоставя документите и се опитал да осуети проверката, като е влязъл в пререкание с униформен служител на полицията и си е позволил да го изблъска с ръце. 40-годишният е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Предприети са необходимите действия по документиране на случая във Второ РУ.
Последният случай е от тази сутрин, малко след 7 часа, отново в района на бул. Тутракан и ГКПП Дунав мост, където, водач на турски ТИР се е опитал да изпревари изчакващата колона с товарни автомобили.  При последвалата проверка от екип на полицията от Второ РУ, работещ по  организацията на пътното движение в района, водачът подхвърлил в полицейската кола, заедно с документите си и банкнота от 20 евро. 52-годишният шофьор е задържан и отведен в полицията. Случаят се документира, в хода на започнало разследване за подкуп.  




Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)