Възпитаничка на Русенски университет спечели националния приз "Студент на годината"

Академичната общност на Русенския университет се гордее с постижението на студентката Цветелина Стефанова - втори курс, специалност „Компютърни системи и технологии“, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“. Днес тя спечели националния приз "Студент на годината" за 2021г. Припомняме, че през месец декември, тя беше наградена и от кмета на Община Русе - г-н Пенчо Милков, за студент на годината на Община Русе.
Официалната церемония бе проведена в Университета по архитектура, строителство и геодезия, където бяха отличени най-добрите студенти в България. Събитието се провежда за 15-ти пореден път.
Цветелина Стефанова е член на Залата на славата на Международната олимпиада по лингвистика със завоювани един сребърен и два бронзови медала в индивидуалното състезание при три участия в тази престижна проява.
По време на обучението й в Русенския университет активно участва в различни студентски състезания, на които заема призови места:
- През 2021 г. завоюва бронзов медал на Националната студентска олимпиада по математика.
- През 2021 г. печели първо място в Първия кръг на Университетската олимпиада по програмиране.
Участвала е в Първата лятна изследователска школа „Откриване на дезинформация в социалните медии“ в гр. Пловдив, организирана от института GATE в партньорство с асоциация „Развитие на информационното общество“ Активно участие взема и в дейностите по европейския проект Erasmus+ Youth Exchange: Environment and you. Участвала е също и във Втория национален младежки форум „Арнаудови срещи 2021г. - Пътят към познанието“, с доклад на тема „Св. Игнатий Богоносец и Игнажден“.
Продължава своето професионално усъвършенстване, като през 2021 г. завършва и полага успешно изпитите към следните курсове:
- Курс по анимация към Естонската академия по изкуствата, който е част от проекта Transform4Europe;
- Курс Design Basics към SoftUni;
- Курс Programming Basics with Java към SoftUni.
През изминалата година успешно завършва онлайн курса „Boosting Digital Skills for Librarians in Europe – BIBLIO“, проведен в рамките на международния проект Erasmus+ и печели стипендиантската програма на Huawei ‘ICT Talents Training – Huawei Seeds for the Future Scholarship Program’, избрана е сред десетте най-добри студенти, отличени като Golden Seeds и имащи възможност да започнат стаж във фирмата Huawei.
Член е на международната организация Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) и е председател на IEEE Electronics Packaging Society Student Branch Chapter към Русенския университет „Ангел Кънчев“.
През тази учебна година също ще участва в предстоящите студентски олимпиади и състезания.


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)