Нови обемни букви красят Ценово

Животът

06-04-2022, 14:11

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Награди от три конкурса връчиха в Ценово

Преди дни приключи монтирането на обемни букви в Ценово. Композицията е разположена на изхода от населеното място в посока за Свищов. Изработените в топли цветове букви са с височина от един метър и са монтирани върху бетонен постамент. До табелата, която символично показва края на ценовското землище, е издигнат деветметров пилон, на който гордо се развява българския трибагреник. Новото съоръжение отдалеч привлича погледите на преминаващите хора през Ценово. Композицията се превърна и в едно от любимите места на жителите от района, за да си правят селфита.

„Приключихме цялостното оформяне на облика на една от основните пътни връзки в района между Бяла и Свищов. Преди по-малко от година беше монтирана композиция в направлението за Бяла. По този начин пътуващите запазват не само добър спомен за Ценово, но и получават своеобразна покана да посетят отново населеното място, което е заобиколено от много природни забележителности“, коментира секретарят на общинската администрация Мария Найденова.

Новите обемни букви са в близост до паметната плоча на Казака Матей, една от първите жертви по време на Руско-турската освободителна война. Заедно с билборда, който е по пътя от Свищов се оформя цялостен комплекс на основните входно–изходни трасета. На билборда е изписан девизът на Ценово, който беше утвърден по повод 40-годишнината от основаването на общината.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов