Европейските ни шампиони по бокс с награди от Община Русе

Животът

05-04-2022, 16:30

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радослав Росенов с пета европейска боксова титла

Европейските медалисти от боксовите клубове в Русе Радослав Росенов и Николай Маринов бяха наградени днес за постиженията си от кмета Пенчо Милков.

На първенството в Пореч, Хърватия, състезателят на боксов клуб „Русе“ Радослав Росенов извоюва 4 победи в категория до 60 кг. На финала той надви украинския си съперник с 5:0 съдийски гласа и се нареди сред най-успешните спортисти на Русе с пета поредна европейска титла.

Другата гордост за града ни е бронзът, с който Николай Маринов се завърна от Хърватия. Младата надежда на боксов клуб „Локомотив-Русе и националния отбор по бокс завоюва медала в категория до 57 кг. Той стигна до почетната европейска стълбичка след две победи над испанеца и украинеца. Маринов приема като най-тежък двубоя си с италианеца, който му отреди и третото място.

„Малцина си дават сметка каква дисциплина и лишения стоят зад отличията ви. Пожелавам ви следващите си битки да печелите безапелационно и да не оставяте място за съдийска несправедливост“, каза кметът Пенчо Милков, връчвайки им парични премии.

Според Милков децата от двата боксови клуба в града имат нужда от добра тренировъчна база и с екип от служители ще бъдат проучени възможностите за подобряване на условията в залата за бокс, намираща се в Спортното училище.

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)