Пожар в социална услуга за младежи в Русе бе потушен своевременно и без пострадали

Снощи около 23 ч. е възникнал пожар в Центъра за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Любов“ на ул. „Котовск“ №10. В работата по гасенето се включват служители на смяна от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, патрули на МВР, както и служители от центъра. От сградата успешно са евакуирани 11 младежи на възраст между 22 и 30 години и двете дежурни болногледачки.

Сигналът за пожара е получен на дежурния телефон на Общинския съвет за сигурност на Община Русе, като са уведомени всички длъжностни лица. На място пристигат директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ на Община Русе Катя Петрова и директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Валентин Красналиев.

Няма пострадали лица вследствие на възникналия пожар. На двама полицаи е бил осигурен кислород след почувстван дискомфорт от вдишаните газове по време на евакуацията. Всички ползватели на услугата са настанени в съседния Център за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Надежда“, където са изкарали нощта.

След направен оглед е установено, че пожарът е предизвикан от дефектирал сушилен апарат, разположен в сутерена. Електрозахранването в центъра е преустановено. Центърът има изградена пожароизвестителна система, която е сработила.

Днес се извършва оглед на щетите и помещенията. Прави се преглед на инсталациите, като са уведомени и застрахователните институции. В момента служителите разчистват засегнатите пространства, за да могат да се върнат младежите в мястото за живеене, с което са свикнали. Община Русе изказва своята огромна благодарност за бързите и своевременни действия на служителите от РД "Пожарна безопасност и защита на населението", на полициите, отзовали се на мястото на инцидента, на екипите от ЦСМП "Любов", както и на дежурните служители от Центъра, които са оказали адекватна помощ и подкрепа на младежите. Действията им са били професионално ръководени, с което щетите са минимизирани.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)