Астрологията през април - какво ни очаква?

Според астролози, предстои ни да изживеем прекрасен и пълен с положителни емоции месец април. Пролетният април ще ни предложи разнообразие, увереност и повече разбиране, защото каквото е горе-такова е и долу, а планетите щедро ще ни изпращат успех и подкрепа, категорична е Венета Матева от https://jupiter-astrology.com/.

В първия си ден, месеца ни дари Новолуние в знак Овен. Това магично събитие ни даде възможност да си пожелаем повече разбиране, любов и топлина във всяко начинание. 

Говорейки за сили, енергия, лично удовлетворение и надежда ще погледнем към Слънцето.

До 20-ви април, Слънчицето ще носи надежда и повече успех за родените във втора и трета декада Овни, Лъвове и Стрелци. Няма да подмине със своите подаръци и родените под втора и трета декада Водолеи и Близнаци. Всички те ще се радват на повече подкрепа в плановете, добро настроение и лично удовлетворение. Повече почивка и липса на излишно натоварване трябва да си позволят в този период, родените под втора и трета декада Везни, Рачета и Козирози. За тях ще бъде разумно да извършват рутинните си задължения и да избягват нови начинания.

След 20-ви април, Слънцето ще носи лекота, късмет и напредък в делата на родените в първа декада Телци, Деви и Козирози. Те могат да очакват реализирани планове, повече спокойствие и хармония в делата. Отдадени на почивка и рутина трябва да бъдат родените в първа декада Скорпиони, Лъвове и Водолеи. Те трябва да използват периода за да довършат започнатите дела и да обърнат внимание на собствените си интереси.

Говорейки за комуникация, движение, информация, разбирателство, срещи и дела ще се обърнем да видим какво ни предлага Меркурий.

До 11-и април планетата на комуникациите ще раздава блага и радости на родените във втора и трета декада Овни, Близнаци, Лъвове, Стрелци и Водолеи. Те имат шанс да проведат полезни разговори и срещи, които в бъдеще да им донесат добри резултати и лично удовлетворение. В първите 11 дни от месеца внимателни в преговорите и споделянето трябва да бъдат родените във втора и трета декада Раци, Везни и Козирози.

Меркурий след 11-и април ще носи вихрушка от информация, новини и възможности на всички Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби. Същите могат да очакват раздвижване в плановете, успешни срещи и получаване на необходима информация. В този период предпазливи в споделянето трябва да бъдат родените под знаците Лъв, Скорпион и Водолей. Възможно е някои срещи да пропаднат, а други съвсем неочаквано да се състоят. Бъдете спокойни, че всичко, което се случва, е само във ваша полза.

В търсене на любов, разбиране, хармония, финансови възможности и успехи в личен и професионален план нека се обърнем към предложенията на Венера.

До 5-и април, планетата на любовта и хармонията ще раздава успехи и разбирателство на родените в последните 7 дни на знаците Овни, Близнаци, Везни, Стрелец и Водолей. Периодът ще им донесе приятни изненади в личен план, хубави емоции, малки подаръци и успешни бизнес сделки. Повече усилия за разбирателство и хармония в този период трябва да положат родените в трета декада Телци, Лъвове и Скорпиони. Тях съветвам да отложат разговорите и решенията в личен план. В бизнес план ще се наложи да проявят търпение, дипломация и повече усилия.   

След 5-и април, Венера ще раздава любов и лекота в плановете на всички Телци, Раци, Скорпиони, Козирози и Риби. Те ще бъдат настигнати от сбъднати мечти, здраве и разбирателство. Ще се радват на осъществени планове, лекота и лично удовлетворение. Лишени до известна степен от разбиране и подкрепа ще бъдат Близнаците, Девите и Стрелците. Тях съветвам да се радват на малките неща и да отложат уреждането на лични отношения за друг период.

Ако търсим енергия, заряд, бързо развитие и мотивация трябва да погледнем към Марс, който до 14-и април ще пребивава в разнообразния дом на знак Водолей.

Това положение ще донесе бързо развитие в делата на родените във втора и трета декада Овни, Близнаци, Везни, Стрелци и Водолеи. Обичам да казвам, че най-важното в живота е да има движение и развитие. В добра или негативна посока няма никакво значение, защото неуспехите или успехите определят следващите ни решения и ни учат на опит, който е незаменим. Е, на такава вихрушка от информация, заряд, амбиция, желание, страст и развитие ще се радват изброените знаци. Съобразете се с изброените до момента периоди и действайте. Сега е момента да наберете скорост и да препуснете през задачи и ангажименти. Липса на мотивация и реализация могат да имат Телците, Лъвовете и Скорпионите. Те могат да очакват резултати от започнати дела и им предлагам да се насладят на спокойствие и грижа за себе си.

След 14-ти април огнения младеж ще се настани в уютния дом на знак Риби. Там го очаква повече удобство, отколкото му се иска. Въпреки това тази позиция ще донесе енергия, мотивация и желание за развитие на родените в първите 15 дни на знаците Телец, Рак, Скорпион, Козирог и  Риби. Времето ще бъде подходящо да довършите стари дела, но защо не и да започнете нови, носещи ви повече радост и удовлетворение. Забавяне в делата могат да очакват родените в първите 15 дни Близнаци, Деви и Стрелци.

На 16-и април, на 26 градуса ще се случи пълнолунието в знак Везни. Какво по-хубаво от времето за анализ, почивка и осмисляне на важните неща. Аз или другите? Къде е баланса между даване и получаване? Как и кога е необходимо да дадем и кога е по-добре да останем със себе си? Тези въпроси ще ни дадат шанс да бъдат подредени, обяснени и изяснени за нас самите. Понякога е хубаво да анализираме товара в ръцете си и да изберем нещо друго, което с лекота да носим със себе си.

На 24-и април, планетата на трансформации Плутон ще навлезе в стационарна фаза и на 29-и април ще стане ретроградна. Обратното движение ще продължи до 8-и октомври между градусите 28 и 26, в знак Козирог. Това ще наложи преразглеждане и търсене на нова гледна точка на общочовешки въпроси в икономически и политически план. На лично ниво е малко вероятно да се усети енергията, като ограничаваща живота ни. По-скоро ще усещаме потребността от промяна, трансформация, приключване и започване на нови дела и отношения.

Така магичен и изпълнен с варианти и възможности, новия месец ще очаква нашите мисли и действия за да го направим специален и значим, казва още астрологът Виолета Матева.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов