Бившият треньор на "Дунав" Веско Великов на стаж в "Партизан", благодарение на Божинов

Старши треньорът на “Етър” Веселин Великов и колегата му от “Янтра” (Габрово) Сашо Ангелов изкараха петдневен стаж в сръбския гранд “Партизан” (Белград) като част от обучението си за придобиване на “Про лиценз”. Престоят им при “гробарите” бил изцяло уреден от Валери Божинов, който преди време игра в “Партизан”. Нещо повече, екснационалът лично присъствал в първите два дни там заедно с българските треньори и ги представил на домакините.

“Отидохме благодарение на Валери. За първи път виждам към български футболист да има такова уважение – като се почне от играчите, треньорското ръководство и се стигне до помощния персонал! Досега не съм виждал такова нещо… Старши треньор на тима е Александър Станойевич, на 48 години, водил е 4 отбора в Китай, в Саудитска Арабия и Израел, това му е втори период в “Партизан”. Не само наблюдавахме тренировките, но и ни допуснаха на разбора вътре. Сигурен съм, че малко хора могат да попият такъв опит. Беше един изключително полезен за нас стаж”, коментира Веселин Великов.

Той разказа и впечатленията си от организацията в клуба и базата. “Отиват в 8 ч., закусват, преобличат се, тренират, ако имат две тренировки, остават там между тях, защото имат леглова база. Самата им база е невероятна, и не само при тях, във “Войводина” е било същото. Имат девет терена, от които 7 естествени и 2 изкуствени, 4 автобуса – два за школата и по един за първия и втория отбор. 67 бяха служителите само в базата – като се почне от човека, който вдига бариерата, и се стигне до персонала – готвачи, камериерки… Само за терените има над десет души, които се грижат за тях. Първият отбор има два терена, като е лошо времето – ползва други”, разказа впечатленията си Веселин Великов.

“Партизан” в момента е първи в класирането на Сърбия, като води по голова разлика на “Цървена звезда”. В края на стажа домакините освен задължителния документ за изкарания стаж връчили на българските треньори фланелки на тима и сувенири. Веско Великов и Сашо Ангелов трябва да направят презентация за обучението си, а до края на този месец вече трябва да са и изпитите за придобиване на “Про лиценз”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов