Цветен хороскоп за април

Магнолия, хортензия, далия - това са цветята на месец април

Те съответстват на хора, родени под знака на Овена и Телеца. И така дочакахме победата над зимата, а пролетта, макар и с малко и календарно закъснение,  вече е взела управлението в свои ръце. Нека да видим какви са първите пролетни хора:
МАГНОЛИЯ - 1-10 април, Овен
Жизненото им кредо е да са винаги първи. И наистина, може да изисква повече време, но накрая уверено постигат целите си. На първо място, благодарение на познанствата си с "правилните" хора,  които те старателно са подбрали. До някаква степен това е вид егоизъм, но ако се замислим... Всеки човек търси определени изгоди, от които да се възползва при дружбата си с влиятелни познати. И всячески се мъчи да скрие тези цели зад скромността. Добре ли е или не? Труден въпрос, на който всеки сам трябва да си отговори. Хората "магнолии" не скриват това обстоятелство зад завесата на скромността и не крият истинската си човешка природа. Сам по себе си този факт изисква уважение. В световните култури магнолията е символ на благородство и упоритост, а също на самовлюбеност и самохвалство. Хората "магнолии", които са проявили своята упоритост в първите 2/3 от живота си, в последната му част почиват на лаврите на успеха в домашно обкръжение до края на щастливия си живот.
ХОРТЕНЗИЯ - 10-20 април, Овен
Най-характерен за тях е романтизма.  Човекът "хортензия", както никой друг, на подсъзнателно ниво разбира колко кратък е животът и как си отиваме без нищо - както сме се родили. Като следствие хората "хортензии" се мъчат да вземат от живота всичко, хвърляйки се във всяка новост презглава. Бързо им омръзва всичко ново, захвърлят го и се спускат към следващо приключение... И така цял живот без умора. Оттук е и неописуемата им страст към пътешествия, смяна на обстановката и безкрайни нови и нови запознанства, подобно на самата хортензия, която променя цвета си. Тази жизнена позиция е действително оправдана, защото независимо колко е живял, на човека му се струва, че животът е отлетял неусетно. Родината на хортензията е Източна Азия, но тя е била разпространена също и в Южна и в Северна Америка. В Европа е пренесена от смели мореплаватели. Името си е получила от французойката, астроном и математик - Никол Рейн Лепот.  
ДАЛИЯ (гергина) - 21-30 април, Телец
Далията съвпада с първата декада на зодията телец. Хората "далия" с някакъв свръхчовешки стремеж  винаги довеждат започнатото до логически успешен край, което е похвално. Ненапразно в Япония считат далията за символ на всемогъща сила. В действителност при преследване на поставените цели те предварително претеглят всички "за и против". По този начин имат точна представа доколко е осъществима поставената задача. Ако преценят, че е възможно, оттам нататък всичко е само техническа формалност. Не, те не са неудачници, а просто мъдри и никога няма да се захванат с нещо действително непосилно. За творческия им дух може само да завиждаме. Те са хора с вкус , стил и изисканост. Родината на дивата далия са страните на Централна и Южна Америка. За местните жители грудките са служили за храна, а маите и ацтеките са използвали цветовете за украса на храмовете си. В Европа са дошли от Мексико в края на XVIII в. и за първи път са украсили испанските кралски градини. През XIX в. Европа преживява истинска "треска за гергини", защото гергините струват  "луди" пари.
Хороскопът за април може да бъде обобщен така: Магнолия - на нея принадлежи първенството, Хортензия - максимализъм, Далия - мъдро упорство.

/Източник: zeleno.bg/



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов