Потушен е пожар на депото за отпадъци край Русе

На 31 март около 01 часа, е възникнал пожар на територията на клетка 2 за неопасни отпадъци на регионалното депо за отпадъци край Русе. В работата по гасенето, минути след избухването на пожара, са се включили два специализирани автомобила на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, както и верижна техника на дружеството, което стопанисва и експлоатира депото – „Берус“ ООД.

Сигналът за пожара е получен през тел.112 в 01:05 ч., а огънят е овладян напълно в 02:30 ч. След потушаването му операторът на депото е извършил запръстяване на огнището със собствена техника, като продължава да извършва наблюдение и след овладяването на огъня. В ранните часове на деня мястото на инцидента е посетено от зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов. За възникването на пожара и бързото му потушаване незабавно е уведомен директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова.         

Пожарът е бил локален и не се е разпространил извън границите на клетка 2 за неопасни отпадъци. Към момента текат дейности по закриване и рекултивация на клетката.

Изясняват се причините за възпламеняването на отпадъците, но най-вероятно пожарът е възникнал вследствие на самозапалване.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден