Четирима шофьори с наркотици установи полицията

Четири бързи производства са образувани срещу водачи на автомобили.      

На 26 март около 17:50 ч. екип на сектор "Пътна полиция" е посетил сигнал за настъпило ПТП с мотоциклет на път III-501 /Русе-Иваново-Две могили. Там те са установили мотоциклет „Кавазаки“ с русенска регистрация, като водачът му е отказал на униформените да даде проба за алкохол, а освен това при справка в системите се е изяснило, че мотоциклет е без валидна застраховка "Гражданска отговорност. На мотоциклетистът са съставени 4 акта за констатираните нарушения и по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2, вр. ал.1 от НК.                   

На 27 март около 21:55 ч. екип на сектор "Пътна Полиция" е спрял за извършване на проверка лек автомобил БМВ до бензиностанция "Ведима" и е станало ясно, че колата управлява 19-годишен. При разговора си с него униформените забелязват, че той се държи странно и се усъмняват, че е употребил алкохол или наркотици. Направени са му тестове с технически средства, при които е имало положителен резултат за употреба на наркотици - канабис. На водача са съставени необходимите документи, между които и талон за изследване и той е дал проби в медицинско заведение. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3 от НК.          

Около 10:50 часа на 25 март пътни полицаи са извършили проверка на 47-годишен водач на автомобил „Тойота Рав 4“, който е бил спрян и задържан от криминалисти в района на главен път Русе – Разград. При извършените тестове на въпросния водач е установено, че пробата му за алкохол е отрицателна, но при теста за наркотици уредът е дал положителен резултат за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. Водачът е конвоиран до болницата, където е дал проби за изследване. По случая е образувано бързо производство.           

На 26 март в с. Голямо Враново, на ул. "Хан Аспарух", пред сградата на основното училище, наряд на районното управление в Сливо поле е спрял за проверка лек автомобил "Мерцедес“ управляван от 33-годишен и при последвала проверка за употреба на наркотични вещества или техните аналози с техническо средство е установен положителен резултат за употреба на метамфетамин. На водача е съставен акт, издаден му е талон за медицинско изследване, след което е задържан и конвоиран до медицинско заведение в Русе, където е дал проби за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ-Сливо поле, с оглед престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

      



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)