Студентка от Икономически университет - Варна успешно приключи стажа си в Областна администрация

Tретокурсничката от Икономическия университет във Варна Соня Атанасова успешно приключи стажа си в Областна администрация – Русе. За период от месец и половина тя имаше възможността да се докосне отблизо до работата в пиарския отдел в Областната управа в крайдунавския град. Удостоверението ѝ за завършената практика бе връчено лично от нейния наставник Десислава Пенчева.

Тя разговаря за своите бъдещи намерения с областния управител Анатоли Станев. По думите на младата дама стажът е бил действително полезен, защото е имала възможността да се занимава с реални казуси. „Този период от 45 дни смятам, че оправда очакванията ми. Обучителните цели, които ми бяха обещани, бяха изпълнени. Обърнах се към определената администрация и от тяхна страна получих пълна подкрепа. В лицето на Десислава Пенчева - експерт по регионално развитие към дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“, която ми помогна изключително много за проведения стаж, усетих огромен ентусиазъм и сърдечност от нейна страна. За което съм й много благодарна! Дейностите, които ми бяха възложени от университета, бяха изпълнени“, сподели Соня. Тя сподели още, че е успяла да навлезе в реалната среда на работа във връзките с обществеността. „Участваха и в решаването на определени казуси. Видях как се организират и провеждат събития. Научих изключително много неща“, каза още Соня Атанасова.

По-рано през деня тя разговаря с областния управител Анатоли Станев и неговия заместник Людмил Христов за бъдещите си планове. Припомняме, че нейните интереси са насочени предимно в сферата на публичната комуникация и точно затова по-голямата част от стажа ѝ премина в пресцентъра на Областната управа. „Винаги можеш да разчиташ на нашето съдействие. Всеки адмирира амбицията на младите хора, дано да се развиваш подобаващо. Образованието и натрупаният опит са най-значимият капитал в жиовта на всеки човек“, каза Станев. От своя страна Людмил Христов подчерта, че се надява, че стажът ѝ тук е бил добър тръмплин в нейното развитие.

Припомняме, че тя постъпи в Областната управа на 25 януари тази година.

Соня Атанасова се обучава в специалност „Публична администрация“ в Икономическия университет във Варна, а в свободното си време обича да чете книги и да спортува, най-вече пилатес. Тя е сред хората, които вярват в принципа „здрав дух – здраво тяло“ и може би затова съвсем не е случайност, че чете предимно психологически книги, както и такива, свързани с възможностите за водене на по-здравословен начин на живот. Също така тя харесва и художествената литература, като сред любимите ѝ автори е Никола Вапцаров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов