Комисар Димитър Вачков е назначен за началник на отдел „Охранителна полиция“

Със заповед на министъра на вътрешните работи, комисар Димитър Тодоров Вачков е назначен за началник на отдел „Охранителна полиция“, той и началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при Областна дирекция на МВР – Русе.
Комисар Вачков поема поста, след пенсионирането на досегашния началник на отдела Божидар Петков.
Днес комисар Вачков бе представен официално пред ръководството и състава на ОДМВР – Русе от директора на русенската областна дирекция старши комисар Мирослав Дамянов.
Димитър Вачков е роден през 1973 г. в гр. Русе. Завършил е висше образование в Русенски университет “Ангел Кънчев“ с образователно-квалификационна степен „Магистър” в специалност “Комуникационна техника“.  Работи в системата на Министерството на вътрешните работи от 1999 г., когато е назначен на длъжност районен инспектор в група “Териториална полиция“ на сектор “Охранителна полиция“ към Второ районно управление - Русе. Последователно се изкачва по йерархичната стълбица в направлението на дейност и през 2014 г. оглавява група “Териториална полиция“ във Второ РУ, която ръководи до назначаването си на настоящата длъжност.
По време на службата си Вачков е повишаван и награждаван многократно за постигнати изключително високи резултати в служебната си дейност.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов