Посланици на Европейския парламент са специални гости на заседанието на Общинския съвет в Русе

Специални гости на днешното 31-о заседание на Общински съвет – Русе са учениците от 9, 10 и 11 клас от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Те са включени в Програмата за училища посланици на Европейския парламент, която се стреми да разясни на младежите техните права като европейски граждани.

Основната идея е момичетата и момчетата да се запознаят с работата на местната власт и да видят отблизо как се взимат решения, свързани с развитието на града, както и да бъде показано как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев се обърна към младежите с апел да останат в Русе и да направят опит да се развият имено в родния си град, защото обществото има нужда от интелигентни, находчиви и млади хора. Пазарджиев добави, че се надява скоро да вижда своите гости по коридорите на общинска администрация, защото в тях е надеждата за бъдещо развитие на града.

Учебната програма за училища посланици на Европейския парламент се ръководи от най-малко един преподавател за всяко участващо училище. В замяна Бюрото на ЕП осигурява специализирано обучение, а най-добрите ще имат възможност да пътуват до Страсбург в рамките на програмата „Евроскола“ на ЕП.

Г-н Пазарджиев пожела успех на Мария Накова и учениците от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ – Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов