„Млади сърца“ в Ценово събра членовете си на пролетен бал

Пенсионерският клуб „Млади сърца“ в Ценово възобнови дейността си след близо двегодишно прекъсване. Хората от третата възраст с радост и нетърпение се събраха, за да отбележат настъпването на пролетта. С много изненади, добро настроение, закачки и танци изминаха няколкото часа на дългоочакваната среща. Младежкият дух на възрастните доминираше над всичко. Мъжете и жените с посребрели коси по неоспорим начин показаха и доказаха, че обичат да се радват на дните от живота, да се веселят и да прекарват времето в приятна раздумка.

„Трудно преживяхме наложените ограничения заради епидемичната обстановка от коронавирус. Въпреки че не се събирахме в нашия клуб, не преставахме да си общуваме по телефона и в социалните мрежи. Жалкото е, че ни напуснаха няколко души, заради усложнения от коварната болест.  Отново обаче предстоят дни, в които ще покажем, че хората от третата възраст могат да бъдат активни, с гражданска позиция по важните обществени въпроси“, сподели председателят на пенсионерския клуб Румяна Иванова.

С много положителни емоции беше наситено тегленето на томболата. Организаторите на пролетния ба се бяха погрижили наградите да достигнат до всички участници. Поетесата Пенка Петрова прочете най-новите си стихотворения, посветени на най-красивия сезон от годината. Възрастните хора с лекота преодоляха натрупаните от годините болежки и показаха, че са добри майстори не само на българските народни танци, но владеят до съвършенство и съвременните ритми.

За да споделят празничното настроение на хората от третата възраст, дойдоха кметът на община Ценово д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев. Сред гостите беше и председателят на общинската пенсионерска организация Любен Атанасов.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов