Намалиха още леглата за лечение на Ковид-19 в Русенско

Животът

24-03-2022, 10:29

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поредно намаление на леглата за Ковид-19

С още единайсет намалиха леглата за лечение на пациенти с Ковид-19 в Русенско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Този път промяната засяга Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Така там леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция са намалени от 45 на 34. Припомняме, че това е второто редуциране в броя на леглата за ковид-пациенти в Русе за последните два дни. Във вторник подобна промяна имаше в двете университетски болници – „Канев“ и „Медика-Русе“ – там леглата бяха намалени с 56. В УМБАЛ „Канев“ неинтензивните легла са 43, като шест от тях са за деца. Интензивните са 7, от които четири отново за най-малките пациенти. Другата университетска болница „Медика-Русе“ остава лечебното заведение с най-голям реанимационен капацитет в региона, където леглата за интензивни грижи са 30. Толкова са и леглата за пациенти в средно-тежко и тежко състояние, които обаче все още нямат нужда от преминаване на командно дишане.

В беленската болница „Юлия Вревска“ легата са 40, а в отделната сграда на Комплексния онкологичен център в Русе те са 30. В последните две лечебни заведения, както и в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ легловият капацитет е изцяло за неинтензивни грижи.

В крайна сметка леглата за лечение на ковид-пациенти в региона бяха намалени от 215 на 204, като 171 от тях са за неинтензивно лечение, а 33 са интензивните. В тази бройка не са включени десетте педиатрични легла в УМБАЛ „Канев“, от които четири са интензивните. По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 90 души, като 20 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 114, като 13 от тях са реанимационни. При промяна на епидемичната обстановка остава възможността и за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)