Поредно намаление на леглата за Ковид-19

Животът

23-03-2022, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

71 новозаразени с Ковид-19

С още 56 намалиха леглата за лечение на пациенти с Ковид-19 в Русенско. Промяната засяга двете университетски болници в града и тя се отнася както за неинтензивните, така и за реанимационните легла. В най-голямото лечебно заведение в града – УМБАЛ „Канев“ легла за лечение на средно-тежки и тежки пациенти, които обаче все още нямат нужда от преминаване на командно дишане, бяха намалени от 74 на 37. Реанимационният капацитет на лечебното заведение също е намален три пъти – от 12 интензивните легла за пациенти с коронавирусна инфекция там са вече 3. Същевременно в болницата има и шест легла за неинтензивно лечение и четири за интензивно на деца. Така в Университетска болница „Канев“ леглата за лечение на пациенти с Ковид-19 са вече общо 50. В другата университетска болница „Медика-Русе“ леглата са намалени до 60. 30 са неинтензивните и 30 са предназначените за интензивно лечение. Така УМБАЛ „Медика-Русе“ продължава да бъде лечебното заведение с най-голям реанимационен капацитет в региона.

Без промяна е ситуацията в останалите болници в областта, където се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция. В беленската болница „Юлия Вревска“ легата са 40, в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ са 45, а в отделната сграда на Комплексния онкологичен център леглата са 30. В последните три лечебни заведения легловият капацитет е изцяло за неинтензивни грижи.

В крайна сметка леглата за лечение на ковид-пациенти в региона бяха намалени от 271 на 215, като 182 от тях са за неинтензивно лечение, а 33 са интензивните. Отделно други десет легла са предназначени само за деца.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 97 души, като 18 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 118, като 15 от тях са реанимационни. При промяна на епидемичната обстановка остава възможността и за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)