Фотоизложба „BACKSTAGE като на кино“ представя Елица Матеева

Мисия Варна

19-03-2022, 20:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

26-те кадъра са снимани в минутите преди представленията, минутите, в които актьорът е между два свята - на прага на рая

Фотоизложба „BACKSTAGE като на кино“ представя Елица Матеева. 7 прекрасни български актриси, 3 театрални представления и няколкостотин пропътувани километри между Варна и София вдъхновяват автора за този много личен проект. Преживяване на ръба между театъра, киното, фотографията и реалния живот. 26-те кадъра са снимани в минутите преди представленията, минутите, в които актьорът е между два свята - на прага на рая.

Репетицията като процес е свещенодействие, тя винаги ме е подтиквала да настръхвам и да се радвам, ако всички заедно сме се променили след подобна среща – споделя Елица. Благодарна съм, че някога съм била удавник в този процес, ето защо, когато започнах да размишлявам върху идеята да събера на едно място част от актрисите, които са ми подарили любов - от сцената или пък в семплата обикновеност на делничното общуване, между кафето и цигарата, някак си „просто така“, просто така се появи и заглавието на тази скромна колекция от минути - „BACKSTAGE като на кино”...

Без претенциозност, фотографиите улавят естествени като дишането моменти, в тях актьорите са или самите себе си, или са толкова дълбоко в образа, че можем да завидим на искреността им.

Точно тези уж случайни срещи вдъхновяват Елица Матеева да направи нещо твърде семпло, но важно за себе си -  да се радва на живота и да обича.

Изложбата ни дава шанс да съпреживеем тези емоции!

Героите в „BACKSTAGE като на кино“ са Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка  Янорова, Красимира Кузманова – Кокран, Ива Тодорова, Мартина Апостолова, Ели Колева, Йордан Ръсин, Теодор Каракачанов, Кристиян Негалов.

Откриването на изложбата е на 20 март от 17.00 часа, мястото: Bookstore, улица „Преслав“ 12, Варна.

Закриването ще бъде на 27 март със специално събитие по повод Международния ден на театъра: прожекция на филма - дело на децата от кино школа „Братя Люмиер“ към ОДК Варна с худ. ръководител Елица Матеева, „ПРИЯТНО НИ Е С…ИВА!“, с участието на актрисата Ива Тодорова и деца от кино школата.17.00 ч,. Bookstore, улица „Преслав“ 12, Варна.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов