Без "зелени коридори" за ваксинация този уикенд в Русе

Поради намаляващия брой на желаещите да се имунизират в Русенско, през уикенда няма да има „зелени коридори“. Това обявиха от Регионалната здравна инспекция. За последните седем дни поставените дози от някои от препаратите срещу Ковид-19 са 291, като над половината от тях са трета игла. От понеделник насам са извършени 227 имунизации, като близо 55% от тях са т.нар. бустерна доза. Тези данни показват сериозен спад на направените ваксинации в региона. Само за сравнение в периода от 19-и до 25-и февруари включително направените ваксини са 659, а през изминалата седмица те бяха 435. Тенденцията е силно негативна особено през почивните дни, когато направените имунизации в цялата област рядко през последните седмици и месец дори превишават двуцифрено число.

По последни данни в Русенско са поставени общо 126 084 ваксини. От края на 2020-а, когато бе дадено началото на имунизационната кампания в страната, 58 030 души от областта са със завършен имунизационен курс, т.е. имат по две дози или са ваксинирани с еднодозовия препарат на „Янсен“. Същевременно с трета игла са 20 741 русенци, сочи справка в Единния информационен портал.

Добрата новина е обаче, че се наблюдава и постоянен спад на заразените с коронавирусна инфекция. За последното денонощие те са 42-ма. До минути очаквайте подробности относно разпространението на заболяването в региона.

Информация относно това къде и по кое време може да си направите имунизация през следващата седмица очаквайте малко по-късно.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов