Публикуваха списък на годните скривалища в Русе и страната

Посочени са тези, които са в добро и задоволително състояние

ГДПБЗН - МВР публикува списък на общо 292 колективни средства за защита - скривалища и противорадиационни укрития, които са в добро и задоволително състояние. Предоставената информация за тяхното местонахождение е заради зачестили запитвания, уточняват от дирекцията. В община Русе, посочените скривалища са 12 на брой. 

Списък:

1. Колективно средство за защита гр. Русе, ул. "Борисова, №16" е скривалище І-ва категория  в добротехническо състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение веднага (при работа навъздухоснабдителната система в режим на чиста вентилация).

2. Колективно средство за защита гр. Русе, ул. "Муткурова" № 1, Скривалище II-ра категория в задоволително състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

3. Колективно средство за защита гр. Русе, ул. "Епископ Босилков", № 9, Скривалище II-ра категория в задоволително състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

4. Колективно средство за защита гр. Русе, ул. "Славянска",№ 8, Скривалище II-ра категория в задоволително състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

5. Колективно средство за защита гр. Русе, ул. "Муткурова" № 42, Скривалище І-ва категория е в добротехническо състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение веднага (при работа на въздухоснабдителната система в режим на чиста вентилация).

6. Колективно средство за защита гр. Русе, ул. "Борисова", № 120, Скривалище II-ра категория е в задоволително състояние и може да се приведе в готовност за използване попредназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

7. Колективно средство зазащита на Спарки АД гр. Русе, ул. "Розова долина", № 1, Скривалище II-ра категория в задоволително състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

8. Колективно средство за защита на "Дунарит" АД с. Николово, Скривалище І-ва категория е в добро техническо състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение веднага (при работа на въздухоснабдителната система в режим на чиста вентилация).

9. Колективно средство за защита, ул. ТЕЦ Изток, Скривалище II-ра категория в задоволително състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

10. Колективно средство за защита, пл. "Александър Стамболийски", № 1 Скривалище II-ра категория: КСЗ е в задоволително състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

11. Колективно средство за защита, ведомствено скривалище на ул. "Студентска", № 8, Русенски университет "Ангел Кънчев", Скривалище II-ра категория: КСЗ е в задоволително състояние иможе да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства.

12. Противорадиационно укритие, ул. "Мостова", №6, "ЕлектроразпределениеСевер" АД, І-ва категория: КСЗ е в добро техническо състояние и може да се приведе в готовност за използване по предназначение веднага (при работа на въздухоснабдителната система в режим на чиста вентилация). 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов