Програма предлага до 25 000 евро за предприемачи

EIT Digital, общността за дигитални иновации към Европейския институт за иновации и технологии (EIT), стартира Venture Program 2022, с която предлага финансиране на иновативни бизнес идеи на екипи от предприемачи в 19 държави, сред които и България.

Програмата подпомага младите предприемачи да получат бързо финансиране на своите идеи. Всички одобрени екипи за участие в програмата ще се възползват от финансова помощ в размер на 5,000 евро, 8-седмично интензивно обучение, както и възможността да представят идеите си пред инвеститори, потенциални клиенти и експерти. Най-добрите печеливши екипи ще получат до 25,000 евро.

Всички  желаещи могат да се запишат за участие до 08.04.2022 тук. Повече информация и пълните условия на програмата са публикувани на страницата на EIT Digital тук

За предходните четири години преакселераторската програма е помогнала на над 93 екипа и над 200 предприемачи в ранния етап на тяхното развитие.

За EIT

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) е орган, създаден от Европейския съюз през 2008 г. с цел да увеличава възможностите на Европа в областта на иновациите. EIT e част от Horizon 2020, рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации.

Институтът е единствена по рода си инициатива на ЕС, която насърчава иновациите в Европа, като обединява стопанска дейност, образование и изследвания с цел представяне на решения за неотложни глобални проблеми.

EIT обединява повече от 1000 партньори и е най-широката мрежа за иновации в Европа, свързваща множество звена. EIT дава възможност на новаторите и предприемачите в Европа да превърнат най-добрите си идеи в продукти, услуги, работни места и растеж. По този начин EIT изпълнява своята мисия: създаване на работни места и осигуряване на възможности за устойчив икономически растеж в Европа.

EIT Digital е общност за знания и иновации на Европейския институт за иновации и технологии (EIT). EIT Digital се съфинансира от Европейския съюз.

 За повече информация и контакти:

Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе

тел.: +359 82 821 472

е-mail: bsc@smebg.net



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов