Заловиха шофьори с алкохол и наркотици в кръвта

В РУ – Сливо поле е образувано досъдебно производство за установен при полицейска проверка водач да управлява с положителна проба за наркотици. Това е станало, след като на 6 март по обед екип на районното управление в Сливо поле е спрял по бул. България в града движещ се в посока гр. Русе автомобил „Ауди“ с разградска регистрация с водач на 22 г. от с. Сеслав. При направените проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, униформените са констатирали, че мъжът е управлявал с положителна проба за канабис и метамфетамин.        
В РУ – Ветово се води бързо производство срещу водач, установен при полицейска проверка да управлява автомобил без регистрационни табели, който се е оказал нерегистриран по надлежния ред. Случаят е от 4 март в с. Писанец, където екип на районното управление във Ветово е направил проверка на автомобил с марка „Пежо“, който се е движел без поставени на превозното средство регистрационни табели на указаните за това места. В хода на проверката станало ясно, че превозното средство изобщо не е регистрирано по надлежния ред. Случаят е документиран от полицаите и предаден на разследващ техен колега, който е образувал бързо производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 345, ал.2 вр. с ал.1 от НК. 
Около полунощ на 7 март, при извършване на обход по бул. "Липник" в гр. Русе, служители от пътна полиция са забелязали лек автомобил "Фолксваген Пасат" с русенска регистрация да излиза от паркинга на мола с ниска скорост, като е извършвал зигзагообразни движения. Полицейските служители са продължили след него и малко след това го спрели и при последвалата проверка установили, че колата управлява 28-годишен неправоспособен водач. По време на проверката униформените са усетили, че мъжът лъха на алкохол и им е направило впечатление, че движенията му са с нарушена координация. Последвала е проверка с техническо средство за употреба на алкохол и уредът е отчел наличие в концентрация от 1,73 промила в издишания въздух. Установеното от полицаите е документирано, след издаването на съответните административни документи, водачът е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“, където е отказал да даде кръвна проба за изследване. След това е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

      



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов