Местни данъци и такси вече могат да се плащат в изнесен офис в кв. "Дружба" 3

Животът

08-03-2022, 07:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП праща мейли за неплатени вноски и данъци

Русенци вече ще могат да заплащат своите местни данъци и такси в Центъра за комплексно административно обслужване при бл. „4“ в кв. „Дружба“ 3.

Там освен досегашните услуги по гражданско състояние, гражданите могат да покрият и задълженията си към местния бюджет. Решението улеснява значително живущите в района, които до момента трябваше да ползват офисите на ул. „Котовск“ № 1 в кв. „Здравец“ и на бул. „Ген. Скобелев“ № 45 в центъра, за да извършват своите плащания.

Припомняме, че Центърът за комплексно обслужване беше разкрит през лятото на 2021 г. съвместно с МВР – Русе. В него до момента се предоставяха услуги за всички граждани на Русе, независимо от районирането им, които включваха:

-     административни услуги /Община Русе/

-     български документи – заявления за издаване и за получаване на готови лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС; справки и информация /ОМВР – Русе/

-     обществен ред и сигурност /Първо РПУ при ОДМВР – Русе/ - в центъра се помещава приемна, където служители от Първо РУ в Русе съдействат на колегите си от сектор БДС по административно обслужване, както и на гражданите по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

Освен възможността за плащане на касите на „Изи пей“, Община Русе създаде още едно улеснение за гражданите. С един клик от своето електронно банкиране клиентите на Пощенска банка, ДСК и ОББ също могат да покриват задълженията си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов