Курсант Бианка Добрева спечели златния медал в турнира по стрелба на НВУ

Животът

07-03-2022, 17:55

Снимка:

НВУ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Курсант старши сержант Бианка Добрева спечели златния медал в индивидуалната надпревара в турнира по стрелба, посветен на Международния ден на жената 8 март. Курсант старши сержант Добрева се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка с резултат от 114 точки.

На второ място се класира курсант младши сержант Нели Славчева със 107 точки, а трета е курсант-старшина Цветелина Сейкова, чийто резултат е 105 точки.

Отборен победител стана тимът на Първа курсантска рота. Курсант- сержантите Деси Бельова, Бианка Добрева и Габриела Милчева извоюваха купата с резултат от 224 точки.

Втори, с резултат от 190 точки, е отборът на Пета курсантска рота в състав курсант-старшина Десислава Янева, курсант-старшина Свилена Иванова и курсант-старшина Цветелина Сейкова. На трето място, с резултат от 188 точки, се класираха младши сержант Нели Славчева, редник Петя Балевска и редник Жени Джилянова – първият отбор на Центъра за професионално и продължаващо обучение.

24 дами от Националния военен университет участваха в турнира по стрелба с пистолет „Макаров“. Десислава Георгиева беше единственият цивилен служител сред състезателите. Грамотите и отличията на най-добрите връчи началникът на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов