Валежи от дъжд ще обхванат страната днес

Животът

06-03-2022, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Предимно облачно ще е времето днес

Днес валежите от югозапад ще обхванат страната, най-късно през нощта срещу понеделник и североизточните райони. Ще вали сняг, в Югоизточна България предимно дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Родопската област. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България до силен вятър от изток-североизток. Ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток и ще има виелици, навявания и образуване на преспи. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно през деня по южното крайбрежие ще започне да превалява дъжд. През нощта срещу понеделник дъжд ще завали и по северното крайбрежие, който ще премине в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 5°-6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)