Община Русе участва в програма за справяне с уязвимостите към корупция на Международния републикански институт

Животът

05-03-2022, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе с нови механизми за подкрепа на бежанци

На работна среща в Община Русе представители на местната администрация се срещнаха с екип на Международния републикански институт (International Republican Institute/IRI). На нея беше представен и обсъден проект на доклад за оценка на уязвимостите към корупционни практики в местните власти.

В работната група са включени и представители на Общинския съвет и гражданския сектор. На срещата стана ясно, че през месец май в Русе ще се организира обществено обсъждане, на което ще бъдат представени акценти от доклада. Той се очаква да бъде публикуван в началото на месец април и се изготвя въз основа на данни, събрани чрез интервюта с различни заинтересовани страни.

Община Русе е част от програмата на Международния републикански институт за справяне с уязвимостите към корупция, която обхваща десет общини в България. Целта на самата програма е подобряване на прозрачността, гражданското участие и отчетността на управлението на общинско ниво с цел превенция и противодействие на корупцията.

IRI е международна организация с нестопанска цел, непартийна и независима, посветена на насърчаването на свободата и демокрацията в целия свят. От 1983 г. тя работи в подкрепа на демократичните идеали, изпълнявайки редица международни програми за укрепване на свободата, демократичното управление и институции, върховенството на закона и участието на гражданското общество в глобален мащаб.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов