Радослав Росенов бе награден за златния си медал по бокс от международен турнир

Животът

03-03-2022, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радослав Росенов спечели Купа "Странджа"

Кметът Пенчо Милков награди с парична премия състезателя на „Боксов клуб Русе“ Радослав Росенов. Преди дни той се върна със златен медал и купата на съдиите Най-добър боксьор“ от Международния турнир Купа „Странджа“ в София.

„Ти доказа на всички ни, че е възможно да учиш и да се трудиш тук, в Русе, и усилията ти да бъдат възнаградени“ обърна се към спортиста кметът Пенчо Милков.

Той  отличи Радослав пред погледите на изявени русенски ученици и подчерта, че постоянството му следва да е вдъхновение за всички тях в различните сфери, в които искат да се развиват.

Турнирът Купа „Странджа“ е най-старият и престижен международен турнир по бокс за мъже в Европа. Той е със златен статут към Диамантената лига и награден фонд от 200 000 долара и се състои за 73-и път. В гладиаторските битки взеха участие 36 страни от 4 континента, а България се представи с 12 мъже. Радослав Росенов впечатли с играта си всички привърженици на бокса в залата. Първата му среща приключи с нокаут в 27-та секунда, вторият мач със Симоне /Италия/ завърши 5:0, а на финала победи германеца Йълдъръм с 5:0 и два нокдауна. Русенският спортист беше единодушно награден от съдиите с купа за най-добър боксьор на турнира.

Специално поздравление от кмета на Община Русе получи и треньорът на Радослав Съби Събев. Пенчо Милков благодари на наставника, че неговите възпитаници прославят Русе и пожела още големи успехи на русенската спортна школа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов