Кръводарителска кампания на 1 март в Русе

По инициатива на Иво Минчев, дългогодишен активен кръводарител се организира кръводарителска кампания в град Русе на 1 март.
Кампанията е свързана с борбата на Иво и други активни кръводарители с т. нар. "Кръвна мафия", за която се твърди, че действа като организирана престъпна група. Именно затова първомартенската дарителска кампания е под надслов "Да задръстим кръвния център с безвъзмездни кръводарители", като целта е поне един ден платените донори да нямат достъп до центъра. Кампанията има символичен характер, защото на всички е ясно, че няколко дни след това "Кръвната мафия" отново ще разположи пипалата си около Отделението по трансфузионна хематология в Русе.
Акцията се извършва с информираността на УМБАЛ "Канев" и ОС на БЧК Русе.
Иво Минчев е успял да събере над 20 безвъзмездни дарителя, които в утрешният ден ще участват в кампанията. Акцията ще бъде подкрепена и от други лица, които разпознават проблема, но към този момент е противопоказно да даряват кръв. Акцията започва в 7:00 и ще приключи в 12:30, когато приключва и работното време с дарители на ОТХ Русе.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов