Шест зелени коридора през седмицата в Русенско

Шест „зелени коридора“ за имунизация срещу Ковид-19 ще работят в Русенско през тази седмица. Пет от тях са в самия град Русе, а един в Бяла. Ще работят и два мобилни имунизационни кабинета. Традиционно единият е към беленската болница „Юлия Вревска“ и той обхваща освен всички населени места от общината и тези в Две могили и Борово. Другият е този на Регионалната здравна инспекция и той е насочен към възрастните хора на 75 години и повече, както и към трудноподвижните. За целта обаче ще е необходимо желаещите да се записват на телефон: 0888138142, както и на e-mail: [email protected]. Засега кабинетът функционира само на територията на града, но при желаещи от други населени места и добра организация от страна на местната власт, медиците са в готовност да посетят и по-отдалечени краища от областта. От началото на февруари от РЗИ са имунизирали девет трудноподвижни хора по домовете им в Русе, като пет от тях са били на възраст над 75-годишна възраст. Специализираният кабинет на РЗИ, намиращ се квартал „Здравец-Изток“ също ще работи, но след предварително записване. Всеки делничен ден, с изключение на 3 март, от 09.00 до 15.00 часа в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „Байкал“ 12, ще се извършват имунизации. За връзка с кабинета на РЗИ може да се използва някои от телефоните номера: 0888138142 или 0882609452. На място са осигурени всички налични ваксини.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки делничен ден, отново с изключение на Националния празник, от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесения кабинет на ДКЦ – 2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. И на двете места разполагат с препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“, като в Тубдиспансера ще бъде налична и ваксината на „Модерна“ само в дните вторник и четвъртък. В беленската болница „Юлия Вревска“ „зеленият коридор“ остава постоянно отворен и през работните дни от идната седмица. Той ще функционира между 12.00 и 18.00 часа и е снабден с ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“. Той също няма да работи на 3 март. В дните от понеделник до петък с изключение на четвъртък от 08.30 до 11.00 часа ваксини ще бъдат поставяни и в Медицински център „Медик консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6. Там ще се прилагат отново ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, като връзка със специализирания кабинет може да се направи на тел.: 0883992000. Такава възможност, само че в следобедните часове, се предвижда в Университетска болница „Канев“ в дните сряда и петък от 14.00 до 18.00 часа. Наличните ваксини в лечебното заведение са също на „Пфайзер“ и „Янсен“. Същевременно от 08.30 до 12.00 часа в дните понеделник и сряда имунизации ще се извършват с ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“ в Медицински център – 1, бившата Втора поликлиника, намираща се на ул. „Борисова“ 36.

Имунизации се правят и от личните лекари.

Припомняме, че без предварително записване на час имунизации срещу Ковид-19 ще се извършват днес 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, а от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“. Утре „зелен коридор“ ще функционира единствено в лечебното заведение в Бяла, като работното време на пункта ще бъде отново от 10.00 до 14.00 часа. И на двете места са осигурени препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)