Национални дни на кариерата в Русе през април

Превърналите се вече в традиция „Национални дни на кариерата“ ще се проведат и през тази година за 21-и пореден път. Те ще бъдат реализирани както присъствено, така и виртуално. В обиколката на страната на някои от водещите работодатели ще бъдат включени пет града. Сред тях е и Русе. Тук събитието ще се състои на 14 април от 10.00 часа в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Всеки, който не може да участва на място, ще има шанс за виртуално включване. Виртуалното събитие ще се проведе на 31 март, като повече подробности могат да бъдат открити на уеб сайта на събитието: https://careerdays.bg/bg/national-careerdays. До момента регистрираните за участие компании са близо 30, очакванията са още през следващите седмици бройката да нарасне значително.

Инициативата се организира от JobTiger, чиято мисия е да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото. Идеята се подкрепя и от областния управител Анатоли Станев, за когото реализацията на младите и квалифицирани кадри е водещ приоритет. „За мен това е най-мащабното кариерно събитие в страната и то трябва да продължи да се случва“, коментира Станев, който допълни още, че е необходимо постоянно да се мисли за различни възможности за скъсяване на дистанцията между учещите и работодателите.

Справка сочи, че над 48 000 души са започнали професионалния си път от „Национални дни на кариерата“, а форумът е спомогнал за професионалното развитие на стотици експерти в различни сфери.

Предвижда се сред официалните гости на събитието да бъде и областният управител Анатоли Станев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)