Община Русе със собствен щанд на „Ваканция и Спа Експо“ 2022

Община Русе се представя със собствен щанд на 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“ в София. Акцентът тази година е върху мотото "Завръщане към нормалното" и е под егидата на Министерството на туризма. Форума откри министърът на туризма Христо Проданов, а за официална снимка до него се наредиха посланиците на над 10 държави.

Интересът към традиционните фестивали и събития в годишния календар на Община Русе е голям от първия ден. Градът ни се представя с информация и материали, посветени на разнообразните аспекти на наследството и модерността, с които Русе привлича посетители от целия свят – историческо минало, архитектура, природа, възможности за забавления, пешеходен и велотуризъм, поклоннически туризъм, бизнес туризъм, обекти на ЮНЕСКО. 

В туристическата борса „Ваканция и Спа Експо“ тази година участват 110 изложители от България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и други страни. Програмата на форума включва събития, засягащи всички сектори на туристическата индустрия - новите технологии, защитата на компании и клиенти при кризи, проблемите с кадрите и професионалната подготовка, тенденциите при създаване на туристически продукти. Международното изложение затвърди лидерските си позиции на Балканите и включва постоянно нови инициативи, предоставя по-големи бизнес възможности за компаниите от сектора и непрекъснато разширява профила на участниците.

Дебютът на първото издание на форума е поставен през далечната 1983 година в курорта Златни пясъци – в хотел Интернационал. Към онзи момент изложители са били държавните морски и планински курорти, туроператорът Балкантурист, под патронажа на Комитета по туризъм.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов