Частични избори утре в село Смирненски

В седмицата преди 27.02.2022 г., когато ще се проведе частичният избор за кмет на с. Смирненски, в звеното “Български документи за самоличност” в РУ-Ветово при ОДМВР-Русе, бе създадена необходимата организация, българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, тъй като са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Общинската избирателна комисия във Ветово е посочила основанията за предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета Салих Салиев. 

Решението на ОИК е от 22 януари 2020 г., като основанието на комисията бе, че при встъпването си в длъжност, кметът не е бил прекратил дейността на фирмата си. Междувременно казусът стигна до съда след обжалване на Салиев. Административният съд в Русе отхвърли оспорването на кмета като неоснователно. Съдебната сага продължи и във ВАС. Оттам оставиха в сила решението на русенските магистрати.

За поста в изборите, насрочени за 27 февруари 2022 г., ще се състезава кандидатът на ДПС Салих Салиев, който и преди бе кмет на село Смирненски.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов