Възпитаник на „Слънчеви ноти“ с престижна награда от „Evergreen fest Sofia” 2022

Никола Желязков от Вокално студио "Слънчеви ноти" към Общинския детски център за култура и изкуство се завърна от IV Национален конкурс "Evergreen Fest Sofia" 2022 със "Специална награда за най-артистично изпълнение". Престижната награда му предостави възможност за участие в гала концерта и церемонията по награждаване на призьорите, който се проведе на 20.02. в "Sofia Live Club".

Никола се представи с песента "Blue Suede Shoes" на Елвис Пресли в трета възрастова група до 14 годишна възраст. "Evergreen Fest Sofia" се проведе онлайн поради усложнената епидемична обстановка, но гала концертът бе присъствен и събра в столицата най-добрите млади изпълнители на вечни хитове от цялата страна. Вокалният педагог на Никола д-р Наталия Константинова бе удостоена с Диплом за принос във вокалната педагогика.

Професионалното жури, оценяващо постъпилите видеа на участниците, бе в състав: джаз примата Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов - програмен директор на Jazz FM радио. Основател и директор на фестивала е вокалистката и вокален педагог Румяна Коцева. Основната цел на форума е да насърчава младите певци да преоткриват и изпълняват стойностните и неостаряващи песни, създадени до 70-те години на миналия век, водени от своите учители. Организатори на "Evergreen Fest Sofia" са фондация "Музика Вива" и Музикално-издателска къща "Студио Артес" заедно с читалище "Д-р Петър Берон - 1926 г." и с подкрепата на столичния район "Триадица".



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)