Вкусен конкурс събира рецептите на баба

Обявиха Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична рецепта на кулинарна тема

С идването на Баба Марта идва и разгарът на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема "Рецептите на баба". Защо пък, както отрупваме ръцете си с мартенички, да не отрупаме и трапезата с подходящи ястия... След това да вземем боички и моливи и да творим на воля. Смисълът на празника е именно в това българските традиции и обичаи да се запазят и предадат от поколение на поколение. Това е и целта на Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“ – организатор на конкурса – чрез творчество да увековечим нашия бит, култура и кулинарно наследство. Така вкусът на детството ще се връща при децата, дори когато пораснат и отглеждат свои.

През тази година в конкурса, освен традиционните рисунки и литературни творби, е включен нов елемент – автентичните регионални рецепти. За наша радост това намира огромен отклик и вече получаваме рецепти от много градове и селца в страната.

В конкурса могат да участват деца до 14 годишна възраст включително. Рисунките следва да са с размер 35×50 см – без паспарту. Няма ограничения в техниките на рисуване и използваните материали.

Всички творби ще се събират до 27 март на адрес с.Бяла Река 4285, община Първомай, област Пловдив, ул.„5-та“ № 25 - VASKO (Пеньо Иванов).

Литературните творби и автентичните рецепти могат да се изпращат и по електронна поща на имейл: pazitelite11@gmail.com

Всичко необходимо за участие може да бъде намерено на сайта на Фондация „Пазител на традицията - Пазителите“ https://pazitelnatradiciite.com/ и на страницата на конкурса във Фейсбук – „Рецептите на баба” https://www.facebook.com/receptitenabababg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов