Опрощават задълженията на ПФК „Дунав“ за близо 34 хил. лв

Общинският съвет в Русе одобри задълженията на ПФК „Дунав“ ЕАД, които клубът има към ОП „Спортни имоти“, да бъдат опростени. Те са на стойност 38 250 лв. за периода 15 юли 2019 – 14 юли 2020 г. и представляват дължими суми за ползване на Градския стадион при провеждане на срещите от Първа професионална футболна лига. Точката е единствената извънредна, внесена за 30-ото заседание на местния парламент и бе разгледана на постоянната комисия по „Младежта и спорта“ миналата седмица.

До този момент задълженията са изплащани на месечни вноски, като остават още 33 500 лв. С днешното решение на общинските съветници, футболният клуб на Русе получи опрощаване. Треньорският екип на „Дунав“ в лицето на Мартин Цирков, Ивайло Кирилов и Диян Димов официално заявиха, че спестената сума ще бъде инвестирана в погасяване на увеличените оперативни разходи в школата и клуба, както и в организацията на мащабен детско-юношески турнир, който да се проведе в гр. Русе на 6, 7 и 8 май по случай празника на града. От клуба потвърдиха намерението си в основата на дейността му да продължи да стои развитието на футболната му Академия, в която към момента тренират над 350 деца и е основен източник на попълнения за представителния мъжки отбор на "Дунав".

Разногласия между общинските съветници се получиха в резултат на това дали и други спортни клубове биха искали да се възползват от подобна процедура по опрощаване на задължения, но в крайна сметка мнозинството реши да подкрепи „драконите“ и през настоящата година.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов