Карбовски представя в Русе пиеса на абсурда за кравата Пенка

Премиерата в Русе на комедията "Крава" ще бъде на 16 март, от 19.00 часа, в Канев център, съобщиха от театър "Българан". 
Билетите ще са в продажба на касата на Канев център всеки работен ден от 16.00 до 18.00 часа. Резервации могат да се правят на тел. 0889693298. 
След спектакълът публиката ще може да се срещне с Мартин Карбовски и да се сдобие с новата му книга с поезия и автограф.
Режисьор на "Крава" е Любослав Неделчев.
Спектакълът е с участието на: Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов, Марин Маринов, Симеон Димов, Антоан Петров-Анди.

Историята на кравата Пенка, която избяга в Сърбия, оживява в постановка на Мартин Карбовски. Сюжетът засяга актуални теми и заимства образи от новините.

"Днес ще ви разкажа за една държава, която три пъти е губила своята крава. И дошли спасители, и дошли мислители, помагачи и кръвоуловители, но нашата крава, ти познай, отивала към своя край."

Той поставя пиесата "Крава", вдъхновена от Пенка – кравата, която през 2018 г. избяга от България в Сърбия. Когато собственикът ѝ се опита да я върне обратно, сръбските власти поискали животното да бъде умъртвено. 
Освен историята на изгубената крава, в пиесата на Карбовски оживяват и образи от ежедневието ни, които често виждаме и по телевизията. И така пиесата се превръща в театър на абсурда, написан по действителен случай.
Инфлуенсър, ром и сърбин са част от персонажите на постановката. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов