Десислава Атанасова: От Община Русе заявиха, че нямат нужда от моята помощ

Политическа партия ГЕРБ ще предложи алтернатива на настоящия кмет Пенчо Милко на местните избори през следващата година.

“Наясно сме с профила на кандидатурата, но е твърде рано да обявяваме каквито и да е имена. Мога да кажа само, че през следващата една година, преди да стигнем до местни избори, ще има предсрочни парламентарни избори, които ще определят и в този смисъл може би е ще определят посоката и вота на хората след това”, заяви в интервю по Дарик радио народният представител от ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Десислава Атанасова.

Тя беше категорична, че парията ще подкрепи отново успешните си общински кметове в областта. По думите й това са градоначалниците на Сливо поле, Иваново, Ценово, Борово и Две могили.

“Аз поисках от всички общини в областта финансова обосновка и готовност на общините за проектиране на различни дейности. На базата на тези данни настоях в парламента за допълнителни средства за финансиране на приоритетни инфраструктурни проекта в общините Бяла, Ценово, Две могили, Борово”, сподели народният представител.

По думите й общинските бюджети имат силно ограничени средства за капиталови разходи. Без подкрепа от Държавния бюджет, общините няма как да изпълнят важни за местното население проекти.

„Убедена съм, че благоустрояването на населените места ще помогне на общините от област Русе да задържат младите хора и да ограничат процеса на обезлюдяване“, заяви Атанасова.

Само от община Русе са заявили на Атанасова, че имат силно лоби в парламента и Министерски съвет и със сигурност проектите, които местната администрация подготвя ще бъдат реализирани, затова не се нуждаят от нейната помощ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов